Tokyo International Bar Show and Whisky Expo Japan 2017

Damer med detta utseende går det 13 på dussinet av i den division i den japanska barvärlden som går under beteckningen  snakku .  Foto: Public Domain

Damer med detta utseende går det 13 på dussinet av i den division i den japanska barvärlden som går under beteckningen snakku.

Foto: Public Domain

Den som befinner sig i Tokyo den 13:e eller 14:e maj och känner sig törstig kan med fördel åka till Tokyo Dome City (närmaste station är Suidobashi) för att bevista Tokyo International Bar Show and Whisky Expo Japan 2017. Här presenterar både inhemska och utländska producenter sina alkoholhaltiga drycker och ett stort antal bartenders visar att japaner är förbaskat duktiga på att blanda drinkar. Man kan gå på olika föreläsningar och man kan givetvis med fördel lära känna människor i dryckesbranschen i den här delen av världen. Det kostar 5,000 yen för en dag (6,000 om man inte förbokar) och 9,000 yen för båda dagarna och då ingår ett antal drinkar vid de olika stånden (det finns också andra drycker och även en del mat som då kostar extra).

Förra året var det fler än 10,000 besökare under två dagar, så räkna med att det blir trångt även i år. Här en video från förra årets evenemang.

Du kan läsa mer om det hela här. Förköp av biljetter kan du göra här (man bokar och betalar på nätet och kan sedan hämta ut biljetten antingen via en app i telefonen eller på närbutikskedjan Family Mart).