KitKat med sake-smak

KitKat med sake-smak kommer inte i en flaska som förpackningen kanske antyder..

KitKat med sake-smak kommer inte i en flaska som förpackningen kanske antyder..

Nestlés KitKat är en populär kexchokladprodukt som väl idag finns att köpa över nästan hela planeten. Här i Japan finns den överallt, och dessutom inte enbart i originalutförandet med enbart kex och choklad. Här finns den i en uppsjö av olika smakkombinationer, ofta med regionala teman (den inhemska marknaden är så stor att många tillverkare kan erbjuda lokala smakvariationer utan att det påverkar lönsamheten i negativ riktning).

Några exempel på de för utlänningar något exotiska smakerna på Japans KitKat är t ex soyabönor, wasabi, sötpotatis, röda bönor och grönt te. Särskilt den sistnämnda är en storsäljare, inte minst hos alla nyfikna turister som nu flyger hit i en aldrig tidigare skådad ström. Nestlé Japan meddelar att försäljningen till utländska turister nu ökar med 20% per år.

Det senaste tillskottet till smaksamlingen är sake. Man har lyckats framställa ett “sake-pulver” som blandats med den vita choklad som omgärdar kexet. KitKat Nihonshu finns att köpa på närbutiker som 7-Eleven, FamilyMart, etc, eller i souvenirbutiker på flygplatser, större järnvägsstationer eller vid större turistdestinationer.

VI har inget att anföra mot kexchoklad med sake-smak; vi har ju trots allt konsumerat punschpraliner uppe på våra breddgrader under många decennier. Choklad och alkohol kommer alltid att vara en trevlig kombination.