Kahlúa Matcha - grönt te i kaffelikören

Vi hade faktiskt inte väntat oss kaffelikör med tillägg av matcha.

Japan är som alla vet det gröna teets förlovade land. Förutom alla varianter av det gröna teet i sig - matcha, sencha, gyokuro, bancha, houjicha, kukicha, genmaicha, kabusecha, med flera - så förekommer det numera som ingrediens i en stor samling olika produkter. Det återfinns framför allt i godis, företrädesvis tillsammans med choklad, men också i till exempel salt, glass, chips, öl och sprit.

Här kommer nu en något oväntad kombination från den överraskande alliansen Pernod Ricard och Suntory, andra respektive tredje största alkoholdryckestillverkarna i världen. Suntory har nämligen bett Pernod Ricard att mixa ihop en specialvariant av sin Kahlúa med matcha som en del i receptet. 

Black Russian var en favoritgrogg i ungdomen, då vodka plus Kahlúa gav en maximalt “effektiv” drink som ändå smakade gott. Det var då det; idag har vi lite svårt för så söta smaker.. Men det ska ändå bli intressant att testa Kahlúa Matcha då vi aldrig tänkt tanken på att blanda kaffe med grönt te.

Då Pernod Ricard ju äger Absolut numera, så kanske Absolut Matcha väntar i kulisserna?

Här en liten bonusbild på väldigt god chokladkonfektyr med matcha från det klassiska tehuset Tsujiri i Kyoto.

Gott och vackert godis på hög nivå på Tsujiri i Kyoto.

Gott och vackert godis på hög nivå på Tsujiri i Kyoto.