Suntory menar att man blir vackrare av öl

Suntory Precious är en ny lågmaltsöl med två gram kollagen i varje burk. Den riktar sig framför allt till de skönhetsfixerade japanska damerna.

Som vi beskrivit tidigare här och på Japanbloggen, så är japanska kvinnor relativt fixerade vid ålder och skönhet. Reklam för skönhetsprodukter sprutar ut ur TV-apparaterna och butikshyllorna dignar av tusentals preparat. Det är många som vill vara med och dela på denna enorma kaka. Vi har dels de renodlade hudvårdsföretagen, dels farmaceutiska företag som skapat skönhetsprodukter och dels mat- och dryckestillverkare som hittat möjliga användningsområden för sin teknik utanför huvudnäringen.

Suntory, mest känt för sin whisky men också en stor ölbryggare, har nu precis lanserat en ölliknande produkt (happoshu eller lågmaltsöl) vid namn Precious som innehåller två gram kollagen i varje burk. Detta för att kollagen sägs ha goda effekter på bland annat hy och hår. Det sägs minska risken för rynkor och det vill ju ingen ha, framför allt inte japanska kvinnor.

Då alkoholhaltiga drycker samtidigt knappast är världens bästa medicin för din hy, så kanske inkluderandet av kollagen i Suntory Precious gör att effekten blir plus-minus-noll?

Man kan kanske ifrågasätta valet av produktnamn. När jag hör ordet "precious" tänker jag genast på Gollum i Sagan om Ringen-filmerna; knappast någon skönhetsikon.

Här nedan har vi produktens första reklamfilm. Ganska standardmässig med några damer och en kille som dricker och tycker att det smakar bra. Som kuriosum kan nämnas att damen med kraftigt rödfärgat hår heter Lilico och råkar vara svenskjapanska. Förmodligen den mest kända personen med svenskt påbrå på japansk TV de senaste åren.

Suntory Precious säljs till att börja med bara uppe på Hokkaido. Med tanke på de japanska damernas iver att förbli unga till utseendet och deras relativt stora alkoholkonsumtion, så har det potential att bli en hit.