Japanska favoritkrogar # 3 - Fantastisk kyckling

Kobayashi-san driver tre ställen i Sangenjaya; ett med kyckling som specialitet,  en fiskkrog i japansk stil  och en köttkrog med medelhavsstuk.

Urpsrungligen publicerat på Japanbloggen den 28:e oktober, 2013.

Favoritkock nummer tre heter Kobayashi (har faktiskt aldrig frågat efter hans förnamn). Han är bara 38 år och har bara drivit sin första egna krog Oomoriya i Sangenjaya i ett drygt år, men har redan varit på TV tre gånger och har redan öppnat krog nr två. Första krogen specialiserar sig på kyckling, och den är av absolut bästa sort, naturligt och varsamt omskött nere på Kyushu. Den äts antingen rå, kokt, lätt halstrad eller grillad. På bilden handlar det om rå kyckling smaksatt med ume (sura plommon) och shiso (ingen aning om vad det kan heta på svenska; Perilla frutescens på latin, släkt med mynta men inte alls likt i smaken) . 

Rå kyckling smaksatt med ume och shiso. Smaskigt!

Krog nr 2 specialiserar sig på fisk från Wakayama, och den är förvisso jättefin, men god fisk är man så generöst bortskämd med här, så jag brukar faktiskt i nio fall av tio gå till kycklingkrogen. Jag räknar kycklingen där till bland den bästa fågel man kan få smöra kråset med. 

UPPDATERING 23:e september 2014

Sedan ovanstående publicerades på Japanbloggen har den lilla kedjan fått tillökning. Krog nummer tre ligger bara 15 meter från ettan men har en helt annan atmosfär och innehåll. Här serveras det företrädesvis grillat nöt- eller lammkött på grekiskt vis.. Lite mera viner än på de mer japanorienterade ettan och tvåan. Mycket prisvärt som nästan allt i stadsdelen Sangenjaya.