Mera om LCHF (eller dess frånvaro) i Japan

Vi skrev härom dagen om hur LCHF (eller Atkins eller stenåldersdiet) ännu inte slagit an i Japan. Jag skulle gissa att det krävs en ganska så ordentlig dietsuccé med någon riktigt känd japan för att det ska kunna komma någonvart, så pass kolhydratberoende är nämligen japanen idag.

Här följer ett antal foton från ett av de snabbköp vi har här i området. Det är långtifrån det största snabbköpet i grannskapet, så ni kan multiplicera antalet produkter ni ser här med åtminstone två för att komma upp i ett representativt utbud i en normalstor butik. För att detta inte ska bli en nidbild, ska det sägas att hyllorna med fisk, skaldjur, kött och grönsaker är större än hyllorna med snabba kolhydrater. Jag vill bara visa detta för att ni ska se att Japan inte alls är det hälsofenomen som det ibland kan utmålas som. Det går att att äta extremt nyttigt i det här landet, men många japaner, framför allt de unga, gör verkligen inte det.

Smörgåsar (med extremt vitt bröd) och färdiglagade pastarätter.

Smörgåsar (med extremt vitt bröd) och färdiglagade pastarätter.

Kakor med mjöl, socker och   fruktossirap.

Kakor med mjöl, socker och fruktossirap.

Chips i långa banor, antingen potatis eller risbaserat. Glutamat i det mesta.

Chips i långa banor, antingen potatis eller risbaserat. Glutamat i det mesta.

Mera chips och godis.

Mera chips och godis.

Currysås - utan undantag med vetemjöl.

Currysås - utan undantag med vetemjöl.

Pasta och gratänger med vitsås.

Pasta och gratänger med vitsås.

Snabbnudlar en masse.

Snabbnudlar en masse.

Och mera snabbnudlar (Japan uppfann ju hela branschen!!)

Och mera snabbnudlar (Japan uppfann ju hela branschen!!)

Mera chips..

Mera chips..

Åsså lite bröd.. Vitare än vitt för det mesta..

Åsså lite bröd.. Vitare än vitt för det mesta..