Japan Gourmet Guide

View Original

Kit Kat får en kompletterande öl

Japanska tillverkare av mat och dryck är riktiga hejare på att diversifiera sina produkter och ingå samarbeten med både möjliga och till synes omöjliga partners.

Nestlé Japan är mest av allt kända för en sak, och det är den enorma mängd smakvariationer man skapat för sin i Japan extremt framgångsrika Kit Kat-produkt (det är den bästsäljande chokladkonfektyren i landet). Över 200 olika smaker har skapats hitintills, och det kommer nya varianter flera gånger om året.

Den senaste skapelsen heter kort och gott Kit Kat Snack, och det ska enligt företaget vara den första produkten i serien som skapats speciellt för att vara ett trevligt tilltugg till alkoholhaltiga drycker. Förvisso är vanlig choklad inte alls någon ovanlig syn på japanska bardiskar, då många japaner tycker att det kan smaka gott med en chokladbit till en god whisky eller konjak, men detta är en mera speciellt utvecklad produkt. Den innehåller, förutom små bollformade Kit Kat-bitar, rostade salta mandlar och rostade sojabönor med ostsmak.

Man är dock inte nöjd med detta, så man har slagit ihop påsarna med den japanska hantverksölbryggeriet DD4D för att ta fram en kompletterande öldryck. Den har fått namnet Chocolate Almond Milk Stout och är alltså en mörk öl som innehåller samma kakao som Kit Kat och därtill även innefattar rostat vete och mandel på listan över ingredienser. 

Kit Kat Snack har precis kommit ut i handeln i Japan, men ölen är tyvärr inte allmänt tillgänglig. Den produceras i en mycket liten mängd som kommer att lottas ut till de som följer Kit Kat Japan på Twitter.