Japan Gourmet Guide

View Original

Japansk Matporr #1: Grym wagyu

Wagyu-orgie är nog rätt ord..

Det ständigt mest populära inlägget på denna blogg är "Allt du behöver veta om wagyu och Kobe-kött"; det inlägget ligger alltid mellan 40 och drygt 50% av alla lästa inlägg. Något som känns nästan lite mystiskt (varför är svenskar så maniskt intresserade av japanskt nötkött relativt allt annat gott i detta land?). Samtidigt så berättar Google att de fyra mest använda sökorden som leder till denna sajt är, i tur och ordning, wagyu, kobe kött, kobekött samt wagyu beef. Man känner sig frestad att skapa en blogg enbart om detta fantastiska japanska nötkött.

Här ovan ser ni en liten wagyu-orgie som tog plats i Tokyo med två gamla och kära vänner. Detta är alltså olika styckningsdelar som man får ta sig igenom, helst under lugn och ro och mycket eftertanke. Mycket smak hela vägen. Allt detta, plus annat kött och en del  grönsaker och givetvis en del öl och sprit, kostade knappa 2,000 SEK för tre.. Man kan inte klaga..

Detta är första delen av en serie som vi kallar Japansk Matporr. Det handlar alltså om de mer extrema upplevelserna. De man även som boende i landet inte upplever (eller vill uppleva) varje dag.. Håll till godo!