Japan Gourmet Guide

View Original

Godiva släpper lyxig chokladdryck med matcha-te

En lyxig blandning av choklad och finaste matcha-te från Godiva..

Bild: Godiva Japan

I förrförra veckan släppte Godiva Japan en ny och lyxig chokladdryck med en stor tillsats av finaste matcha-teet från Uji, den lilla staden mellan Kyoto och Nara som är världsberömd bland alla grönt te-älskare. Den går under namnet Chocolixir Uji Matcha Kiwami (där kiwami står för något som “står på toppen”) och en förpackning (en plastmugg som man bara drar loss locket på och sedan dricker ur) betingar 630 yen, dvs drygt 50 kronor.

Blandningen består av vit choklad och matcha med en topp av vispad grädde och ett fint lager av finmald matcha och två pinnar matchachoklad liggande på toppen.

Detta är ett av de otaliga testskott som mat- och dryckestillverkare i Japan regelbundet kör för att testa marknadspotentialen för nya produkter. Vill du smaka denna lyxiga dryck så måste du passa på innan den 17:e november, då den tas ur sortimenten (åtminstone tills man har utvärderat resultatet och funnit det positivt).

Godiva är en av ganska få utländska chokladtillverkare på plats på jättemarknaden för choklad i Japan. Med risk för att stämplas som en tjatig bloggare så måste jag än en gång säga att man blir ledsen när man ser hur mycket pengar skandinaviska chokladfabrikörer så att säga lämnar på bordet i Japan.