Japan Gourmet Guide

View Original

Fetaste burgaren finns i Japan?

Om du är i närheten av en Lotteria i Japan idag, så kan du hinna få i dig hela dagsbehovet av kalorier för en i sammanhanget rimlig penning. 

Bild: Lotteria

Idag är det den 29:e augusti och, som vi tidigare berättat, just den 29:e brukar vara en trevlig dag för köttälskare i Japan. Siffrorna 2 och 9 kan nämligen uttalas "ni" och "ku", och "niku" kan betyda "kött"; detta sammanträffande brukar utnyttjas av snabbköp och köttaffärer för att göra PR för och erbjuda rabatt på köttprodukter just denna dag.

Hamburgerkedjan Lotteria kör sedan i förrgår och till och med idag en kampanj med några särdeles feta  burgare. Köttpucken är 50% större än den normala man använder och man har inte en utan två sorters ost, Gouda och Cheddar, i en ovanligt ansenlig mängd. Denna burgare finns sedan i versioner med en, två eller tre puckar, alla med ost på. Ett problem är att man för att accentuera den extrema köttmängden valt att behålla samma bröd som de vanliga mindre burgarna använder, vilket som synes lär göra det hela sällsynt svårt att äta för hand utan avsevärt kladd.

Burgarna kostar 500 yen (ca 37 kr) för singelversionen, 800 yen (ca 59 kr) för dubbelvarianten och 1000 yen (ca 74 kr) för trippelmonstret, vilket åtminstone ur vår synvinkel sett kommer att locka folk att testa graden av tillgänglig aptit för dagen.

Vid sidan av dessa tre kaloriexplosioner så erbjuder man också en "double rib pork sandwich" med rektangulära pannbiffar av enbart fläskkött. Den har dessutom lite sallad i sig, vilket burgarna tyvärr saknar.