Japan Gourmet Guide

View Original

JAPAN - ett relativt billigt land för ölälskaren

I Tokyo är snittpriset för en stor stark ca 40% lägre än i Stockholm. Bara att plocka fram miniräknaren och se hur många glas du måste hälla i dig för att spara ihop till flygbiljetten! 

Foto: Public Domain

 Deutsche Bank har sammanställt en rapport om ölpriser i ett 50-tal av världens större städer, och det är en intressant jämförelse. Det visar sig bland annat att Tokyos rykte som en av världens dyraste städer inte stämmer med verkligheten om man enbart dricker öl när man är här. Märk väl att det inte är några problem att hitta riktigt dyr öl i Japan; gå bara på en bar på ett av de många femstjärniga hotellen, så kan en liten flaska öl kosta över en svensk hundring, men i snitt så hamnar Tokyo (och därmed Japan) en bit under mitten i denna jämförelse med ett snittpris på USD 4.30 för en halvliter.

I topp ligger Oslo med USD 9.90, följt av Singapore, Hong Kong, NYC, Boston, Paris och Stockholm. Sveriges huvudstad är med sitt snittpris USD 6.90 alltså sjunde dyraste staden att dricka pilsner i.

I botten, eller i toppen om man frågar den kostnadsmedvetne öldrickaren, hamnar inte helt oväntat Prag med USD 1.30 för en pint, följt av Johannesburg och Lissabon.