Japan Gourmet Guide

View Original

Michelin-ramen i snabbformat provsmakad

Vi berättade härom dagen om samarbetet mellan Tsuta, världens enda ramen-krog med en Michelin-stjärna, och närbutikskedjan Circle K/Sunkus, där man tagit fram ett par snabbrätter som just nu saluförs i kedjan under en begränsad tid.

Ingredienserna är väl separerade i förpackningen. Man kan t o m lägga den på sidan i en påse utan att det skadar innehållet.

Vi har ingen av kedjans butiker i närheten, men på en utflykt inne i stan i fredags råkade vi gå förbi en Sunkus och kikade givetvis in för att se om Tsutas snabbramen fanns i hyllan. Jodå, en portion fanns i lager så vi inhandlade och tog hem den för snabb dissekering.

Som ni ser så är förpackningen riktigt smart, med separata fack för alla “toppings”, en separat påse för soppan och nudlarna längst ned. Det handlar om hiyashi chuuka, dvs kalla ramen-nudlar. Nudlarna är redan kokta, så det är bara att hälla på buljongen, blanda med nudlarna, lägga på alla tillbehören och sedan glufsa i sig. Uppkokta nudlar som kallnat och legat i kyl låter kanske inte speciellt gott, men de har fortfarande ett fint tuggmotstånd och smakar bra. Det är dessa nudlar samt den unika soppan, med kraftig smak av tryffel, som är behållningen med anrättningen. Tillbehören, dvs fläsket, löken, bambuskotten och det halva ägget, är normala grejer, men bra för att ingå i en portion snabbnudlar. Allt som allt så är det med beröm godkänt i genren.

Klart att äta - här direkt ur originalförpackningen. Ätpinnar brukar ingå när man handlar snabbmat på närbutiken eller snabbköpet i Japan.