Japan Gourmet Guide

View Original

Enkla men goda och lite annorlunda burgare från MOS Burger

Tre gamla hits som nu hittat åter till menyn på MOS Burger - en japansk kedja som levererat högkvalitativ snabbmat sedan 1972.

MOS Burger är en av Japans äldsta inhemska snabbmatskedjor av västerländskt snitt. Som de flesta andra japanska kedjor har man dock ett mindre traditionellt synsätt på hamburgare och annan snabbmat, och man hittar ofta trevliga och uppfinningsrika överraskningar i deras sortiment.

Just nu har man en kampanj under benämningen “Återkomst” där man plockat in tre favoriter-i-repris. Det handlar om två varianter av företagets revolutionerande risburgare - den kom redan 1987 - och en med traditionellt hamburgerbröd.

Risburgare Yakiniku har två “risbullar” som här får axla brödets normala roll. Man steker kokt ris i en speciell form där riset så att säga gjuts samman till brödform. Mellan risbullarna har man tunna skivor nötkött som stekts i en soja-baserad sås med bland annat purjolök, riven ingefära och äppelsaft som smaksättare. Då köttet smakar mycket, nöjer man sig i övrigt bara med två salladsblad.

Risburgare Teriyaki Chicken har några skivor kyckling som stekts i teriyakisås. Därutöver sallad, några skivor gul lök samt den goda japanska majonnäsen.

Sist i denna trio så Hot Chicken Burger. Här har vi normalt hamburgerbröd med en friterad kycklingfilé, en stor skiva tomat, finskuren sallad, majonnäs och en salsasås med lite bett i.

Tre hits som säkert välkomnas åter av de relativt kräsna kunderna på denna högklassiska snabbmatskedja.