Japan Gourmet Guide

View Original

Pommes Frites med chokladsås på japanska McDonalds!?

Vit och mörk choklad på pommes frites? Det krävs nog att man ser på detta som godis och inte som mat för att kunna äta anrättningen. Ingen höjdare.

Foto: McDonalds Japan

McDonalds har en ovanligt intensiv produktutveckling här i Japan. Detta är dels för att man har gott om aktiva konkurrenter inom snabbmatssegmentet, men också för att man haft några små skandaler (saker som inte borde vara i maten har hittats i maten) som påverkat resultaträkningen. Det gäller nu att hålla hög kvalitet utan fadäser samtidigt som man väcker uppmärksamhet med nya, spännande produkter.

En ny och till synes spännande, eller kanske bara förvånansvärd, produkt är Choco-poteto, alltså det Chocolate Potatoes blir med typisk japansk förkortning och fonetik. Helt vanliga pommes frites, som de alltid smakar på McDonalds, fast med två chokladsåser applicerade, en mörk och en vit. 

Låt oss säga som så att smaken inte är någon direkt överraskning; det smakar helt enkelt som pommes frites med chokladsås på. Ingen jättehöjdare om man gillar friterad potatis och choklad fast var och en för sig. Ett problem är också att chokladsåserna är väldigt söta. Först smakar det bara socker, sedan lite, lite choklad och sist nästan ännu mindre av potatisen. Bortkastade råvaror, vill vi tycka, och vi hoppas att McDonalds Japan utvecklar några andra nyheter som kanske smakar lite mindre som något som en innovativ femåring skulle kunnat komma på.