Japan Gourmet Guide

View Original

NYHET - Nya teman i vår gourmetguidning

De många små gränderna i Tokyos mindre kända delar rymmer många kulinariska och kulturella skatter.

Visst är det synnerligen häftigt med krogar som Sukiyabashi Jiro, Sushi Saito eller Narisawa, för att ta några exempel på stjärnbeströdda etablissemang där folk nästan slåss om att få en stol, men faktum är att våra kunder blir minst lika begeistrade över de "hål i väggen" vi leder dem till. Att få fantastisk mat på en trestjärnig restaurang är ju liksom ingen överraskning, men det är många som tappar hakan över vad de blir serverade på de nästan osynliga småkrogarna inne på de labyrintinska smågatorna i Tokyo eller någon annan större stad i Japan. Och hakan dunsar formligen i golvet när notan kommer fram. "Hur går detta till!? Varför är det gratis!?" har man fått höra mer än en gång.

Vi har kommit fram till att vi borde erbjuda ett antal teman som ni kan välja bland när ni kommer över. Dels för att ge er en något mera finmaskig bild av vad ni kan förvänta er och dels för att erbjuda ett pris som mera rättvist reflekterar arbetets storlek. Hålen i väggen kräver ingen omständlig förbokning (i många fall går det inte ens att boka plats) medan guldkrogarna kan vara riktigt bökiga att boka in.

Kolla in under TEMAN OCH PRISER här. Och välkomna till inte bara ett av livets stora smakupplevelser utan också en kulturell upplevelse av stort format!