Japan Gourmet Guide

View Original

Guidens Tips #2 - Sushi no Midori

En rejäl laddning god sushi till lunch på Sushi no Midori, en av Tokyos mest populära sushi-kedjor. Utöver det ni ser i bilden ingår även miso-soppa och chawan-mushi, en sorts äggstanning med grönsaker och räkor i.

Foto: Sushi no Midori

Dags för krogtips nummer två - kraftigt försenat. Det råkar bli ytterligare en sushi-krog; det ska bli något annat nästa gång, det lovar vi.

Sushi no Midori är en mindre kedja i Tokyo-trakten med ett fullödigt utbud av sushi, både till lunch och middag. Luncherna är mycket prisvärda, framför allt för den hungrige, då volymerna är väl tilltagna. Färdiga lunchset kostar från 1600 yen (ca 110 kronor). 

På kvällen är det generellt à la carte som gäller och här har man en mycket bred meny som även innefattar stekta eller kokta rätter. Man kan även få rått nötkött, rå anka eller gåslever på sin sushibulle.

Du hittar Sushi no Midori i Umegaoka (huvudrestaurangen), Ginza, Shibuya, Tamagawa, Akasaka, Kichijoji, Takaido och Ikebukuro. Här hittar du adresser och telefon. Deras sajt är i övrigt på japanska.

Kedjan är mycket populär så räkna med att få stå i kö en stund.