Japan Gourmet Guide

View Original

Japan uppfinner mousserande Bloody Mary

Bloody Mary - fast kolsyrad... Undrar hur det kan smaka..

När det gäller mat och dryck har japaner ingen brist på fantasi. På en marknad med 127 miljoner mat och dryck-intresserade människor (för att inte säga fanatiska ätare och drickare), så finns det så klart många tillverkare som tävlar om allas smaklökar och plånböcker. I den mycket hårda konkurrensen gäller det att både hålla kvaliteten uppe och att produktutveckla i ett brinnande tempo. Om en artikel inte säljer så bra, så ska den helst kunna ersättas nästa vecka med något annat. 

Man kan lugnt säga att alla nyheter inte är lyckade.. Ibland är det faktiskt ganska förvånansvärt att produkten kunnat gå igenom smaktesterna på firman och kommit ut på marknaden.

Suntory är största whiskeytillverkaren i landet, men man gör också allt möjligt annat, både med och utan alkohol. Här har vi en sprillans ny produkt som enligt företaget endast kommer att sälja i Japan nu under sommaren. 

Toma Toma är helt enkelt en Bloody Mary, dvs vodka och tomatjuice, fast med tillsats av kolsyra. Aldrig smakat tomatjuice med sodavatten tidigare; måste helt klart testas inom kort.

UPPDATERING:

Man hade ju kunnat räkna ut med lilltån att det skulle smaka som det låter. En svag Bloody Mary, utspädd med sodavatten. Precis så smakar det. Inte direkt dåligt, men väldigt blekt och avslaget. Kommer nog att hålla mig till vanliga Bloody Mary i fortsättningen.