Japan Gourmet Guide

View Original

Billiga hotell i Japan

Som synes så erbjuder Japan förhållandevis låga hotellpriser för att vara en världsstad av den här kalibern.

Att Japan är ett dyrt land är faktiskt både sanning och myt. Det är inga problem att hitta både väldigt dyra hotell och dyra krogar, barer och klubbar. Men samtidigt så är Japan idag ett land med en ganska spridd lönefördelning, och det finns alltså en stor efterfrågan efter mera rimligt prissatta erbjudanden, och den efterfrågan är med råge tillfredsställd, både i storstäderna och ute på landsbygden. Den stora skillnaden mellan Europa och Japan i det här fallet är då att man här får en bra produkt även för mindre pengar. Hotellen är alltid välstädade och försedda med modern standardutrustning. Det man får offra är i gengäld lite utrymme, då rummen kan vara små med våra mått mätt. Men sängarna är bekvämt breda och det finns i princip alltid TV, kylskåp och internet (men det sistnämnda är ofta inte trådlöst). Och badrummen har alltid badkar, då japanen gärna tar sig ett bad före sängliggandet. 

På många billiga hotell finns det också dryckesautomat (även med öl och sprit) på rumsvåningen och ibland finns det även tvättmaskin och strykjärn/strykbräda att tillgå.

Vad gäller hotellfrukostar, vill jag hävda att Sverige intar en särställning vad gäller mängd, variation och kvalitet, och Japan hänger inte med i den toppen. Men det är inget fel på grejerna, framför allt inte om man kan tänka sig japansk mat till frukost, dvs grillad fisk, miso-soppa, inlagda grönsaker och ris. Tycker man att frukosten kunde vara mera västerländsk, kan man ofta välja att inte äta frukost i hotellmatsalen och därmed få rabatt på rumspriset, för att istället kila ut till en nattöppen närbutik och handla mackor, sallad eller annat man hellre vill ha för en billig penning.

Alla stora hotellbokningssajter har massor av hotell i Japan att välja mellan.