Japan Gourmet Guide

View Original

Gigantisk japansk matmässa i Singapore denna veckan

Om du är i Singapore denna veckan rekommenderar vi ett besök på Oishii Japan. Den största japanska matmässan utanför Japan någonsin.

För den som varit i Japan eller för den som pluggat en del japanska, så är det ingen nyhet att ordet (eller ett av orden) för “smakar gott” är oishii. Oishii Japan är namnet på en riktigt stor japansk matmässa som nu för tredje gången körs i Singapore från och med i morgon, den 16:e oktober, fram till på lördag, den 18:e.

Vi har aldrig varit på den här mässan i Singapore, men vi går varje år på den stora matmässan i Tokyo, och även om den i Singapore inte är riktigt lika stor, så är den nog rätt så fantastisk. Är du i Singapore i veckan och kan avvara en stund, så är ett besök rekommenderat!

Mässan har 266 utställare från 32 japanska prefekturer utspridda på en yta av 6000 kvadratmeter. Här kommer besökarna att få provsmaka på, skulle vi tro, mellan 500 och 1000 olika produkter, allt från kött och fisk till grönsaker, snacks, godis, efterrätter, te och alla möjliga alkoholhaltiga drycker. Man visar också upp japansk utrustning för proffsköket.

När vi går på motsvarande mässa här i stan, som har utställare från alla 47 prefekturerna, kan vi villigt erkänna att vi brukar vagga hemåt framåt eftermiddagen, proppmätta och inte så lite lulliga - mycket nöjda med dagen. Det är som att gå på 50 olika lyxkrogar där alla priser på menyn är 0 yen. Ölet, risvinet och den japanska spriten flödar ohämmat.

Skämt åsido, dessa japanska matmässor är det snabbaste, enklaste och bästa sättet att få ett grepp om bredden och djupet på de japanska råvarorna och det japanska köket. Första gången, oavsett hur länge man bott och verkat i landet, blir man faktiskt ordentligt paff över utbudet och kvaliteten.

Här kan ni läsa mera om mässan i Singapore.